2 fenykly, nakrájené nahrubo
1 cibule, pokrájená
1 polévková lžíce másla
čtvrt hrníčku mléka s rozpuštěným máslem, v poměru 3:1
1 a půl hrníčku zeleninového vývaru
sůl
pepř
několik polévkových lžic fenyklové nati na ozdobu
Rozpusťte v hrnci máslo a přidejte fenykl a cibuli. Promíchejte, přiklopte a povařte 5-8 minut. Přendejte zeleninu do mixéru spolu s trochou vývaru a rozmixujte. Vraťte do hrnce, přilijte zbytek vývaru a povařte na mírném plameni, minutu, dvě. Osolte a opepřete, přidejte promíchané mléko s máslem a trochu fenyklové nati. Vařte další 2 minuty, poté polévku ozdobte zbytky nati a podávejte.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment