Sunday, January 29, 2012

Chřestovo-pistáciové rizoto

8 stonků chřestu, pokrájených
4 hrníčky zeleninového vývaru
1 hrníček rýže arborio
čtvrt hrníčku mléka nebo smetany
1 cibule, pokrájená
1 lžíce olivového oleje
čtvrt hrníčku pistácií, nesolených, opečených a pokrájených nahrubo
čtvrt až půl hrníčku parmezánu
sůl

V hrnci nechte na mírném plameni vařit vývar. V druhém hrnci rozehřejte olej, přidejte cibuli a povařte dokud nebude měkká. Přidejte rýži a pár minut vařte, do zprůhlednění. Přidejte asi půl hrníčku vývaru a za stálého míchání vařte dokud rýže tekutinu neabsorbuje, 10 až 15 minut. Tento postup opakujte, dokud rýže nebude dostatečně krémová. V posledních pěti minutách přidejte pokrájený chřest. Sundejte z plotny a nechte 2 minuty odstát. Poté přilijte mléko nebo smetanu a přidejte parmezán. Dochuťte a důkladně promíchejte. Servírujte teplé, ozdobené pistáciemi.

No comments:

Post a Comment