Wednesday, January 11, 2012

Opečené brambory s fíky a česnekem

1 kilo malých brambor
10 sušených fíků
uvařený černý čaj
1 česnek
5 snítek tymiánu
1/3 hrníčku olivového oleje
sůl
pepř

Do misky dejte fíky, zalijte je horkým čajem a dejte na několik hodin do lednice. Troubu předehřejte na 200. Do velké mísy dejte očištěné brambory a česnek rozebraný na stroužky, ale neoloupaný. Slijte fíky a přidejte je do misky. Osolte, opepřete, přilijte olej a důkladně promíchejte. Přendejte na plech, přidejte tymián a pečte 30 až 40 minut, dokud brambory nepůjdou bez problému propíchnout vidličkou. V případě nutnosti potřete ještě trochou olivového oleje, pokud byste měli pocit, že brambory by byly moc vysušené. Servírovat můžete jako přílohu, nebo jen s opečenou bagetou, kterou můžete potřít česnekem který se v receptu nachází

No comments:

Post a Comment