Sunday, February 12, 2012

Hruškovo-rozmarýnový likér

5 až 6 zralých hrušek
2,5 hrníčku cukru
3 hrníčky vodky
1 hrníček brandy
3 snítky rozmarýnu

Hrušky omyjte a odkrojte vršky a spodky. Poté ovoce podélně nakrájejte a zbavte jej jadřince. Hrušky dejte do skleněné nádoby a přidejte cukr, vodku, brandy, rozmarýn a protřepejte. Dobře uzavřete a nechte týden odstát na chladném tmavém místě. Poté vyjměte rozmarýnové snítky a vraťte na místo na další 2 až 3 týdny. Nezapomínejte likér pravidelně protřepávat. Po uplynutí této doby likér zceďte, odeberte hrušky a nalijte do průhledné skleněné nádoby a nechte likér zrát další 2 až 3 týdny. Pokud se vám v likéru vytvoří nějaký sediment, stačí jej opět zcedit, popřípadě pořádně promíchat před naléváním.

No comments:

Post a Comment