Wednesday, September 14, 2011

Opečený květák s koriandrem a kardamomem

1 květák
1 velká sladká cibule
čtvrt hrníčku olivového oleje
1 lžička mletého koriandru
půl lžičky mletého cardamomu
půl lžičky mletého kmínu
půl lžičky mletého muškátového oříšku
čtvrt lžičky čerstvě namletého pepře
sůl

Do olivového oleje přidejte všechno koření kromě soli a důkladně smíchejte. Nechte odstát alespoň půl hodiny. Troubu si předehřejte na 220. Omyjte květák a rozdělte na růžičky. Oloupejte cibuli a nakrájejte ji nahrubo. Květák a cibuli dejte do mísy, polijte směsí koření s olejem a dobře promíchejte. Vše poté rozprostřete na plech a dejte do trouby. Po dvaceti minutách obsah plechu promíchejte a vraťte opékat, dokud květák nezměkne a cibule nezprůhlední. Poté vyndejte plech, osolte a můžete podávat.

No comments:

Post a Comment