Thursday, October 6, 2011

Fialkový cukr, Krystalizované fialky

půl hrníčku květů fialek
hrníček cukru

Půlku cukru nasypte do misky a pokryjte jej květy. Přidejte druhou půlku cukru. Dnem další misky cukr trošku pomačkejte. Misku s cukrem přikryjte utěrkou a počkejte několik dní dokud se fialky nevysuší. Přesijte. Do jedné nádoby dejte cukr, do další dejte květy. Uzavřete a skladujte v suchém chladnějším prostředí. Cukr se hodí na pečení, do limonád a čajů. Takto upravené květy rovněž užijete při pečení jako ozdobu, popřípadě se dají použít do salátů.

2 comments:

  1. Hi, how many days will be violets ready?

    ReplyDelete
  2. Depends on the way you store them exactly, but it's really a couple of days. If you want violets to stay in one piece and be used for things like cake decorations, you can also brush them a little with egg yolk, it will preserve them beautifully, but thats when you mainly want the flowers.

    ReplyDelete