4 lžíce másla pokojové teploty
1 šalotka, pokrájená (alespoň 3 lžíce)
čtvrt hrníčku suchého bílého vína
čtvrt hrníčku kuřecího nebo rybího vývaru
třetina hrníčku nebo o trochu více estragonových listů
2 lžíce nahrubo posekané petržele
2 nebo 3 lžičky citronové šťávy
sůl
pepř
Na pánvi rozehřejte lžíci másla, přidejte šalotku a minutku povařte. Přilijte víno a zlehka povařte, dokud se tekutina nevypaří. Přidejte vývar pomalu přivádějte k varu. Přimíchávejte postupně zbylé máslo. Poté za stálého míchání přidejte citronovou šťávu, opepřete a osolte. Následně sundejte pánev z plotny. Do mixéru dejte estragon a petržel. Přidejte obsah pánve a důkladně rozmixujte, dokud omáčka nebude hladká. Hodí se především k rybám v libovolné úpravě.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment