300 g chřestu
1 stvol řapíkatého celeru
půlka cibule
400 ml zeleninového vývaru
30 g másla
40 g polohrubé mouky
80 g smetany
2 snítky majoránky
Chřest očistěte, odřízněte špičky a zbytek nakrájejte. Pokrájejte cibuli a celer na drobno. V hrnci rozpusťte máslo, přidejte chřest, celer, cibuli a pět minut povařte nad mírným plamenem. Přidejte mouku a důkladně promíchejte. Přilijte vývar a za stálého míchání vařte nad mírným plamenem 25 minut. Přidejte majoránku. Polévku potom rozmixujte, přimíchejte smetanu a vařte dalších 5 minut. Mezitím v dalším hrnci vařte špičky chřestu 2 minuty ve vařící osolené vodě. Vršky poté slijte a dejte stranou, dokud se vám nedovaří polévka. Servírujte ji ozdobenou lístky majoránky a špičkami chřestu.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment