Wednesday, December 28, 2011

Hruškové rizoto se sýrem

2 velké hrušky, oloupané, zbavené prostředku a pokrájené
2 hrníčky rýže arborio
3 polévkové lžíce másla
1 lžička sušeného tymiánu
1 hrníček ohřátého bílého vína
5 hrníčků teplého zeleninového nebo kuřecího vývaru
1 hrníček rozdrobené gorgonzoly
půl hrníčku strouhaného parmezánu
čtvrt lžičky mořské soli
čtvrt lžičky pepře

Na středním plameni rozpusťte máslo, přidejte hrušky a povařte cca 3 minuty, dokud hrušky lehce nezhnědnou a nezměknou. Ovoce poté odeberte z hrnce. Přidejte rýži a tymián, povařte další 3 minuty, dobře promíchejte s máslem. Přilijte víno a zvyšte plamen na vysoký a přiveďte k varu. Rýži vařte další přibližně 3 minuty, míchejte dokud rýže neabsorbuje všechnu tekutinu. Za stáleho míchání přilívejte vývar vždy po jednom hrníčku. Až jej rýže vsákne, přilijte další. Pokračujte dokud rýže nebude mít hezkou krémovou konzistenci, ale pozor aby nebyla převařená. Sundejte z plotny, přimíchejte oba druhy sýra, přidejte hrušky, osolte, opepřete a můžete podávat.

No comments:

Post a Comment