Saturday, December 22, 2012

Angreštový likér

500 g angreštu
1 l vodky
375 g cukru (pokud máte červený angrešt, cukru dejte méně)

Angrešt nejprve důkladně omyjte, po obou stranách seřízněte a nakonec přeříznšte napůl. Pokud je některé ovoce potlučené, není možné ho použít. Angrešt dejte do dostatečně velké nádoby, posypte cukrem a zalijte vodkou, 3 centimetry pod okraj. Každý den lahev protřepte, dokud neuvidíte, že se rozpustil všechen cukr. Poté nechte likér odležet na tmavém suchém místě 4 až 6 měsíců. Po uplynutí této doby je třeba likér přefiltrovat, odstranit angrešt a přelít do čisté lahve. V této fázi je možné likér ještě dosladit. Skladovací podmínky jsou poté stejné, na tmavém a suchém místě dokud se nerozhodnete jej otevřít.

No comments:

Post a Comment