2 střední lilky, oloupané a nakrájené na hranolky
3/4 hrníčku mouky
2 lžičky mletého česneku
1 lžička sušeného oregána
1 lžička čerstvé petržele, pokrájené
1 lžíce hrubozrné soli
půl lžičky černého mletého pepře
olej vhodný na smažení
V misce smíchejte mouku, česnek, oregáno, petržel, sůl a pepř. V pánvi rozehřejte olej a přidejte lilkové hranolky dobře obalené směsí z misky. Dávejte pozor, aby hranolek nebylo v pánvi moc, aby se daly dobře obracet. Až začnou hnědnout, obraťte je a smažte další půl minutku, nebo dokud nebudou zlatavé rovnoměrně. Hranolky poté nechte důkladně okapat. Pokud bude třeba, tak je ještě dosolte, podávat je také můžete zakápnuté trochou medu.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment