2 a půl hrníčku pažitkových květů, omytých
1 a půl hrníčku bílého vinného octa
V malé pánvičce nad nízkým plamenem zahřejte ocet. Dávejte pozor, aby se nezačal vařit. Květy dejte do zavařovací sklenice nebo sklenic a zalijte teplým octem tak, aby je akorát pokryl. Pomocí lžíce potopte květy, které vyčnívají. Nechte vychladnout. Ocet se nesmí dostat do kontaktu s kovovým víčkem, proto pod něj dejte kus pečícího papíru, abyste tomu zabráníli. Ocet poté dejte na chladné tmavé místo a nechte pracovat alespoň týden nebo dva. Až budete spokojeni s výslednou chutí, je potřeba ocet přefiltrovat a zbavit se květů. Výsledek poté přelijte do čisté skleněné nádoby s korkovým nebo gumovým víčkem. Ocet využijete hlavně při výrobě zálivek.
Sunday, December 23, 2012
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment