Wednesday, December 5, 2012

Fenyklová polévka s brambory a šafránem

300 g fenyklu, očistěného, seříznutého a pokrájeného
100 g brambor, oloupaných, pokrájených
2 šalotky, nasekané najemno
2 lžíce olivového oleje
350 ml vývaru
1/8 lžičky šafránu
1 bobkový list
60 ml smetany
sůl
pepř

V hrnci rozehřejte olivový olej a přidejte šalotku. Počkejte, dokud nezměkne a nezačne hezky vonět. Poté přidejte fenykl a brambory. Po třech minutách přilijte vývar, přidejte bylinky a přiveďte k varu. Poté snižte plamen a přiklopené nechte bublat cca 25 minut, nebo dokud brambory a fenykl nebudou měkké. Poté z polévky vyndejte bobkový list a rozmixujte ji. Přidejte smetanu a promíchejte. Podávejte ozdobené fenyklovými lístky ideálně spolu s domácím pečivem.

No comments:

Post a Comment