Wednesday, December 5, 2012

Bramboráky s mrkví a bylinkami

2 hrníčky nastrouhaných brambor
1 hrníček nastrouhané mrkve
3/4 hrníčku posekané petrželky
1/2 hrníčku červené cibule nakrájené nadrobno
10 listů šalvěje, nadrobno
3 vejce, rozmíchaná
1/š hrníčku celozrnné pšeničné mouky
4 lžíce olivového oleje
sůl
pepř

Nejprve se pokuste z brambor dostat co nejvíce tekutiny vymačkáním. Poté je dejte do misky, přimíchejte zbytek ingrediencí, kromě oleje, a vypracujte těsto. Nad středním plamenem rozehřejte olej a pomocí lžíce přeneste těsto do pánve. Každý kousek těsta zmáčkněte zadní stranou lžíce nebo obracečkou, aby se z něho stala placka. Smažte dozlatova, bramboráky poté otočte a nechte zezlátnout i druhou stranu. V případě nutnosti ještě dosolte a dopepřete. Podávat je můžete samotné například s dipem či pomazánkou, nebo jako přílohu k polévce či jinému jídlu.

No comments:

Post a Comment