1 hrníček cukru
2 hrníčky vody
1 hrníček vodky
půl hrníčku brandy
3 lžičky mandarinkové kůry
3/4 hrníčku rozmarýnových lístků
Nad vyšším plamenem přiveďte k varu vodu s cukrem za stálého míchání. Přidejte rozmarýn a za stálého míchání povařte 5 minut. Poté je nutné cukrový sirup přefiltrovat a zbavit se rozmarýnu. Horký sirup nalijte do skleněné nádoby, přidejte kůru a nechte čtvrt hodiny odstát. Přilijte oba druhy alkoholu. Uzavřete a nechte měsíc odstát na chladném tmavém místě. Po uplynutí této doby je potřeba likér přefiltrovat ještě jednou. Následně jej přelijte do čisté nádoby a nechte zrát alespo%n další měsíc před podáváním.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment