Saturday, November 17, 2012

Domácí olej z vlašských ořechů

3/4 hrníčků kousků vlašských ořechů
1 a 1/3 hrníčku rostlinného oleje

Troubu si předehřejte na 180. V malé pánvi přiveďte k varu trochu vody, přidejte do ní ořechy a vařte 3 minuty. Ořechy slijte a následně rozprostřete v jedné vrstvě na pečící plech. Pečte deset minut, poté ořechy obraťte a pokračujte v pečení dokud nebudou opečené dozlatova. Plech vyjměte a nechte zchladit na pokojovou teplotu. Ořechy dejte do igelitového sáčku a pomocí paličky na maso nebo válečku je podrťte. Poté je přesypte do skleněné nádoby a přilijte olej. Nechte alespoň den, dva odstát před použitím. Hodí se k zakápnutí salátu, k přípravě zálivek, nebo k těstovinám. Můžete jej přidat i do některých polévek na ozdobu.

No comments:

Post a Comment