Saturday, November 17, 2012

Pečený pastiňák s česnekem a rozmarýnem

1 kg menších pastiňáků
6 neoloupaných stroužků česneku
15 g másla
200 ml rostlinného oleje
2 dlouhé snítky rozmarýnu, přepůlené

Pastiňáky omyjte a překrojte napůl. Dejte je do hrnce s osolenou vařící vodou na pět minut. Poté slijte a počkejte až trochu vychladnou. Mezitím pomačkejte česnek nožem a předehřejte troubu na 190 stupňů. Olej nalijte do pečící mísy a dejte do trouby.  Pastiňáky dejte do mísy s horkým olejem, velmi důkladně promíchejte. Pastiňáky musí být potřené olejem,ale ne v něm plavat, veškerý olej navíc tedy odlijte. Na pastiňáky dejte máslo, do mísy přidejte i rozmarýn s česnekem. Opět promíchejte a vraťte do trouby péct na půl hodiny. Poté pastiňáky obraťte a vraťte do trouby. Zvyšte teplotu na 200 a pečte dalších 20 minut, nebo dokud nebudou krásně zlatavé a opečené.

No comments:

Post a Comment