2 hrníčky estragonu, lehce pomačkaného
kůra ze dvou citronů
4 hrníčky bílého vinného octa
čtvrt hrníčku cukru
Povařte ocet s cukrem tak dlouho, dokud se cukr nerozpustí. Přelijte do vhodné nadoby nebo nádobek a přidejte kůru a estragon. Pečlivě uzavřete a skladujte na chladném temném místě jeden až čtyři týdny. Každých pár dní musíte ocet protřepat. Poté ocet zceďte a dejte do hrnce ještě prohřát. Přelijte do horkých sterilizovaných zavařovacích sklenic, Do každé z nich dejte jeden snítek estragonu a trochu nové citronové kůry, důkladně uzavřete a ještě zavařte v horké vodě. Tento ocet má výraznou chuť, hodí se jak k přípravě zajímavých salátových zálivek, tak k marinování kuřecího nebo vepřového masa.
Saturday, May 19, 2012
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment