Saturday, May 19, 2012

Polévka z jarní cibulky

5 svazků jarní cibulky
2 lžíce másla
1 lžíce olivového oleje
1 velká brambora, očištěná, oloupaná a nakrájená na kostičky
6 hrníčků kuřecího nebo zeleninového vývaru
půl hrníčku smetany
sůl
pepř

Očištěte a nakrájejte cibulku, půl hrníčku dejte stranou na ozdobu. Nad nižším až středním plamenem rozpusťte máslo a přidejte olivový olej. Přidejte cibulku a za častého míchání povařte asi 20 minut, dokud cibulky nebudou hezky měkké, ale ještě nebudou hnědé. Přidejte brambory a vývar. Vše přiveďte k varu. Vařte dokud se brambory nezačnou rozpadat (cca 35 minut). Osolte a opepřete. Polévku poté trochu rozmixujte a přimíchejte smetanu. Ozdobte zbylou cibulkou. Polévka chutná dobře teplá i studená. Ideální je s bagetou nebo domácím bylinkovým pečivem.

No comments:

Post a Comment