90 g kvalitní hořké čokolády, posekané na malé kousky
2 lžíce kakaového prášku
4 velké žloutky
čtvrt hrníčku cukru
3/4 hrníčku vysokoprocentní smetany
špetka soli
čtvrt hrníčku mandlí pokrájených na plátky
Dejte hrnec nad velmi mírný plamen a míchejte v něm žloutky, cukr a trochu soli tak dlouho, dokud se cukr nerozpustí a směs nebude teplá na dotek (2 až 3 minuty). Sundejte z plotny, přidejte čokoládu a míchejte dokud se čokoláda úplně nerozpustí. Přidejte kakaový prášek a směs dále míchejte do hladka. V mixéru nastaveném na pomalé míchání vyšlehejte smetanu a přidejte polovinu čokoládové směsi. Zbytek čokolády přidávejte pomalu, postupně za pomoci vařečky. Hotovou pěnu nechte vychladit alespoň jednu hodinu (až dva dny), před servírováním ozdobte mandlemi a čokoládovými hoblinkami.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment