4 hrníčky pampeliškových květů
1 a půl hrníčku polohrubé mouky
2 čajové lžičky pečícího prášku
2 vejce, již smíchané v hrníčku
2/3 hrníčku mléka
1 lžíce olivového nebo ochuceného oleje
1 lžíce cukru
půl lžičky soli
olej na smažení
Pampelišky důkladně očistěte a zbavte zelených částí. Do středně velkého hrnce nebo pánve nalijte cca 3 centimetry oleje na smažení a přiveďte jej na dostatečnou teplotu. V misce smíchejte všechny suché ingredience. V druhé misce smíchejte vejce, olivový nebo ochucený olej a mléko. Do tété směsi přesypte suché ingredience a promíchejte. Přidejte pampelišky a obalte je v těstíčku. Smažte je v oleji do zlatova, nezapomeňte je nechat okapat, ať nejsou příliš mastné. Smažené pampelišky můžete použít jako originální přílohu. Dají se také servírovat jako předkrm- jen tak samotné, nebo s domácím dipem nebo ochuceným máslem. Můžete je však použít i do salátu nebo jako ozdobu různých pokrmů.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment