4 hrníčky jahod, odstopkovat a nakrájet na čtvrtky
2 polévkové lžíce čerstvé bazalky nasekané najemno
2 čajové lžičky lžičky balzamikového octa
1 čajová lžička cukru
2 hrníčky okurky, oloupané, zbavené semen a nakrájené na tenké půlměsíčky
1 čajová lžička citronové šťávy
1/4 čajové lžičky soli
1/4 čajové lžičky čerstvě namletého černého pepře
Zkombinujte první čtyři ingredience ve velké misce, promíchejte, přikryjte a dejte na hodinu vychladit do lednice. Do druhé misky dejte citronovou šťávu a okurku, důkladně promíchejte. Obsah druhé misky přidejte k jahodám, stejně jako sůl a pepř. Jemně promíchejte a ihned podávejte. Je potřeba sníst salát hned, zbytky nebudou později tak dobré. Pokud si nejste jisti, že salátu sníte tolik, kolik je udáno v receptu, upravte množství ingrediencí.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment