Saturday, June 26, 2010

Tymiánové sušenky

2 šálky polohrubé mouky, další mouka pro práci na válu
3 polévkové lžíce nahrubo nasekaného tymiánu, plus trocha tymiánu na ozdobu
sůl s hrubými krystalky (např.mořská)
1 čajová lžička cukru
3 polévkové lžíce másla
1 šálek vysokoprocentní šlehačky
1 velký bílek, lehce našlehaný

Předehřejte troubu na 200. Mouku, tymián, 1 a půl lžičky soli, a cukr dejte do kuchyňského robota a mixujte dokud se ingredience nespojí. Přidejte máslo a mixujte dokud nebude výsledek připomínat posypku. Poté za chodu robota přidávejte šlehačku a mixujte tak dlouho, dokud se vám nevytvoří těsto. Na válu s trochou mouky chvíli musíte hníst těsto, které následně rozdělíte na čtyři kusy a vytvarujete do tvaru obdélníku. Každý obdélník zabalte a dejte do lednice uležet na cca 30 minut. Následně vyválejte z jednoho kusu těsta tenký obdelník a vložte jej na plech. Nakrájejte jej dopředu na požadovaný tvar, ať už na čtverečky, nebo cokoli jiného co vás napadne. Těsto potřete bílkem, posypte trochou soli a každý čtvereček (nebo jiný tvar) ozdobte trochou tymiánu. Postup opakujte u zbývajících tří kusů těsta. Pečte dokud nebudou sušenky křupavé a zlatavé, cca 15 až 20 minut. Nechte vychladnout, sušenky pak nalámejte do vámi vybraného tvaru.

No comments:

Post a Comment