Monday, April 4, 2011

Žampionový koláč

1 kostka droždí
250 ml mléka
500 g hladké mouky
3 vejce
3 lžíce oleje
1 cibule
400 g žampionů
1 pórek
tymián
2 kelímky zakysané smetany
sůl
pepř

Z droždí a trošky teplého mléka nechte vzejít kvásek. Promíchejte jej se solí, moukou, zbylým mlékem, 1 vejcem a vypracujte těsto, které nechte poté asi hodinu kynout. Předehřejte troubu na 200 stupňů. Na pánvi rozehřejte olej, osmahněte nadrobno nakrájenou cibulku, přidejte na plátky nakrájené houby a restujte asi 5 minut . K houbové směsi přidejte na kolečka pokrájený pórek, sůl, pepř a tymián a nechte krátce prohřát. V misce zkombinujte 2 vejce a smetanu. Přisypte nastrouhaný sýr a promíchejte s houbami a pórkem. Pekáč vyložte pečicím papírem, rozválené těsto rozložte, naneste náplň a zapékejte 35-40 minut.

No comments:

Post a Comment