půl hrníčku pokrájeného ananasu
hrníček pokrájené ananasové slupky
2 a půl hrníčku vody
1/4 hrníčku hnědého cukru
2 lžíce jablečného octa
Ananas a anasovou slupku dejte do skleněné nádoby. Nad středním plamenem povařte vodu s cukrem dokud se cukr nerozpustí. Vzniklý sirup nalijte k ananasu a přidejte ocet. Přikryjte čistou utěrkou, zafixujte gumičkou a skladujte na teplém místě. Každé dva dny sklenici protřepejte. Po týdnu a půl odeberte ovoce a slupku a nechte dál fermentovat. Ocet můžete používat již po dvou týdnech, ale lepší je nechat jej fermentovat déle. Pokud ve sklenici máte bílé kousky, nevadí, ocet přefiltrujte přes síto a nechte dál zrát. Ocet má využití v zálivkách, omáčkách a marinádách.
Friday, October 19, 2012
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment