1 jalapeňo paprička
1 hrníček oloupaných dýňových semínek
čtvrt hrníčku neoloupaných dýňových semínek
4 rajčata
2 lžíce pažitky posekané nadrobno
2 lžíce nahrubo pokrájeného koriandru
hrubozrná sůl
voda
Dejte širokou pánev rozehřát nad střední plamen. Přidejte oloupaná semínka a za stálého míchání opražte dozlatova. Poté přidejte zbytek semínek a pražte další minutu. Opražená semínka dejte vychladnout. Ve stejné pánvi následně opečte papričku a rajčata za častého převracení tak, aby se na nich dělaly puchýřky. Opražená semínka rozdrťte a dejte do misky. Přidejte do ní 1 a půl lžičky soli a dobře promíchejte. Rajčata rozmixujte spolu s půl hrníčkem vody. Takto upravené je dejte do misky se zbytkem ingrediencí. Přimíchejte bylinky. Papričku podrťte a směs s ní ozdobte. Podávejte s pečivem nebo nachos. Dip si můžete připravit den dva dopředu, pokud jej skladujete v lednici. Servírujte jej ohřátý na pokojovou teplotu.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment