Thursday, October 18, 2012

Těstoviny s květákem a šalvějí

1 menší květák, rozebraný na malé růžičky
6 plátků slaniny
350 g těstovin
1/3 hrníčku šalvějových lístků
1/2 hrníčku strouhaného sýra (ideálně pecorino)
sůl
pepř

Nejdříve uvařte těstoviny, odeberte 3/4 hrníčku vody ve které jste je vařili. Poté těstoviny slijte a vraťte do hrnce. Mezitím nad vyšším plamenem opečte slaninu  do křupava.Tuku se nezbavujte. Následně dejte slaninu na talíř pokrytý ubrousky okapat. Pak slaninu nadrobte. Do pánve, s tukem od slaniny dejte šalvěj. Vařte nad středním plamenem minutu až dvě, dokud šalvěj nebude křupavý. Nezapomeňte jej obrátit, aby obě strany byly opečené. Šalvěj přendejte na papírový ubrousek a nechte okapat od tuku. Do stejné pánve, kterou jste používali na slaninu a šalvěj dejte květák, čtvrt hrníčku vody, osolte, opepřete a vařte přiklopené po dobu dvou minut. Poté zvedněte poklici, a za častého míchání vařte dokud květák nezměkne a nezezlátne, asi 4 minuty. Tekutinu, kterou jste si odebrali na začátku od těstovin přidejte do hrnce s těstovinami spolu s půlkou pecorina a promíchejte. Pak do hrnce přidejte květák, šalvěj, slaninu a důkladně vše promíchejte. Podávejte ozdobené zbylou půlkou sýra.

No comments:

Post a Comment