Tuesday, October 9, 2012

Dýňová polévka s pórkem a tymiánem

6 hrníčků pórku nakrájeného na tenká kolečka
2 hrníčky domácího vývaru
1 máslová dýně, oloupaná a pokrájená na kostičky
4 lžičky olivového oleje
1 česnek
2 hrníčky vody
1 lžíce tymiánu
sůl
pepř

Nejprve zbavte česnek slupky, bez toho abyste oddělovali od sebe jednotlivé stroužky nebo je loupali. Pouze svrchní část slupky. Zabalte česnek do alobalu a pečte na 180 stupňů 50 minut. Nechte deset minut vychladit a poté teprve oddělte jednotlivé stroužky a oloupejte. V hrnci rozehřejte olej nad vyšším plamenem. Přidejte pórek a pět minut opékejte. Poté přimíchejte česnek, dýni, vodu, vývar, tymián, trochu soli a pepře a vše přiveďte k varu. Následně snižte plamen a povařte dokud dýně nezměkne. Polévku následně rozmixujte dohladka a můžete podávat.

No comments:

Post a Comment