Sunday, February 27, 2011

Květákové rizoto s pórkem a sýrem

půl květáku, rozebraného na růžičky
1 velký pórek, očištený a nakrájený na půl měsíčky
2 a půl hrníčku vývaru
půl hrníčku rýže arborio
půl hrníčku strouhaného parmezánu
čerstvé lístky oregána
sůl
pepř

ve velkém hrnci přiveďte k varu osolenou vodu. Přidejte pórek a květák a vařte minutku, dvě. V dalším, menším hrnci přiveďte k varu vývar, snižte plamen a nechte bublat. Na rozehřáte pánvi za častého míchání povařte pórek s květákem po dobu cca pěti minut. Přimíchejte rýži. Za stálého míchání pomalu a opatrně přilévejte vývar. Jak se vám bude vše vařit, rozebírejte květák na menší a menší kousky. Směs bude uvařená, když bude rýže krásně měkká. Přimíchejte oregáno, parmezán a dochuťte solí a pepřem.

No comments:

Post a Comment