Thursday, August 25, 2011

Grilované hrušky s tymiánem

4 zralé hrušky
svazek čerstvého tymiánu
1 lžíce javorového sirup
semínka ze dvou vanilkových lusků
mletý zázvor
mletá skořice

Hrušky omyjte a podélně rozřízněte napůl. Rozložte je na pekáček nebo do zapékací mísy slupkou navrch. Polijte troškou javorového sirupu, posipte semínky vanilky a zázvorem se skořicí dle chuti. Do pekáčku přidejte prázdný vanilkový lusk a zalijte trochou vlažné vody. Předehřejte troubu na 150 a pečte hrušky 45 minut. Během pečení ovoce obracejte. Pokud je třeba, přilijte vodu. Posledních pět minut pečte hrušky opět slupkou navrch. Hrušky podávejte horké, přelite šťávou ve které se pekly a ozdobte je snítkami tymiánu.

No comments:

Post a Comment