Thursday, August 25, 2011

Kuřecí maso s omáčkou z granátového jablka a zázvoru

Půl kila kuřecích prsou
čtvrt hrníčku mouky
3 lžíce másla
2 lžičky čerstvě nastrouhaného zázvoru
1 lžička šalotky pokrájené najemno
půl hrníčku šťávy z granátového jablka
půl hrníčku mléka a vysokoprocentní smetany v poměru 1:1
půl hrníčku semen z granátového jablka
sůl
pepř

V misce rozprostřete mouku a přidejte sůl a pepř. Kuřecí maso lehce posypte směsí a dejte stranou. Ve velké pánvi nad středním plamenem rozpusťte máslo. Přidejte zázvor a šalotku a povařte minutu až dvě dokud zázvor nezačne hezky vonět. Přidejte maso a vařte dokud nezačne zlátnout. Maso obracejte, po každé straně opečte cca 2 až 3 minuty. Poté přendejte maso na talíř. Do pánve kde jste dělali kuře přilijte šťávu z granátového jablka a promíchejte. Přidejte smetanu s mlékem a pokračujte v míchání dokud omáčka nebude hladká a nezačne houstnout. Pak přidejte semena z granátových jablek, promíchejte a vraťte kuře do pánve. Kuře několikrát obraťte a ještě tak minutu až dvě vařte s omáčkou, než jej dáte na talíř. Servírovat jej můžete s bramborovou kaší.

No comments:

Post a Comment