1,4 kilo brambor, neoloupaných a nakrájených na 2,5 centimetrové kousky
1 hrníček lískových oříšků, nasekaných nahrubo
1/2 hrníčku neslaného másla
2 lžičky hrubé soli
1 hrníček velmi teplého mléka
půl lžičky čerstvě namletého pepře
200 g řeckého jogurtu
(ne úplně tradiční ingredience, jedná se o fígl, protože výrazně zlepšuje konzistenci výsledného produktu oproti běžnému jogurtu)
Do velkého hrnce dejte brambory, zalijte je vodou, přiklopte a přiveďte k varu na vysokém plameni. Poté ztlumte plamen na střední a asi 15 minut vařte, dokud brambory nezměknou. Brambory následně slijte a vraťte do hrnce. Zatímco se vám vaří brambory, do pánve nasypte oříšky a na středním plameni je pět minut promíchávejte. Přidejte máslo, a za stálého míchání počkejte dalších pět minut, dokud vám máslo nezhnědne a oříšky neztmavnou. Poté obsah pánve přendejte do misky a odložte ji stranou. Rozšťouchejte horké brambory, přidejte mléko, jogurt, sůl a pepř a mixujte tak dlouho, dokud se všechny ingredience důkladně nespojí. Poté výsledek nandejte do velké mísy a na kaši dejte polovinu oříšků s máslem a zbytek servírujte zvlášť.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment