Monday, September 20, 2010

Jednoduchá dýňová polévka s tymiánem a slaninou

1 dýně, oloupaná, nakrájená. Recept je koncipovaný na dvě porce, takže velikost dýně by tomu měla odpovídat:)
2 středně velké cibule, oloupané, nakrájené
850 ml kuřecího nebo zeleninového vývaru
60 g másla
570 ml mléka
2 čajové lžičky čerstvého tymiánu/1 lžička sušeného
sůl
čerstvě namletý pepř
několik plátků slaniny
petržel na ozdobu

Ropusťte máslo v hrnci. Poté cca pět minut osmahněte cibuli. přisypte dýni, přikryjte a vařte dalších pět minut. Přidejte tymián, sůl, pepř a mléko, opět přiklopte a nechte půl hodiny zvolna vařit, dokud nebude dýně měkká. Poté obsah hrnce důkladně rozmixujte. Usmažte slaninu a nakrájejte ji na malé kousky. Pyré vraťte do hrnce, přilijte vývar a ohřívejte, dokud se vám polévka nezačne vařit. Podávejte se slaninovým posypem a petželkou na ozdobu.

No comments:

Post a Comment