Saturday, September 4, 2010

Ostružinové omeletky

1 hrníček polohrubé mouky
půl lžičky soli
1 lžička jedlé sody
1 velké vejce, lehce šlehané
1 hrníček podmáslí
2 hrníčky ostružin
cukr, v případě, že si chcete ostružiny dosladit.
olej


Zkombinujte mouku, sůl, sodu. vejce, podmáslí a případně cukr, pokud chcete, a míchejte dohladka. Pánvičku potřete olejem a lžící nebo naběračkou na ni lijte těsto. Přidejte ostružiny. Až se vám na omeletě budou tvořit malé bublinky, tj. po cca 2 minutách, omeletu otočte. Po dalších dvou minutách ji sejměte z pánve, a začněte pracovat na další. Servírujte posypané dalšími ostružinami, dále je možné omeletky polít sirupem, nebo servírovat se zmrzlinou.

No comments:

Post a Comment