Saturday, September 4, 2010

Tradiční hruškovo-brusinková omáčka.

2 velké hrušky
1 pomeranč
3/4 hrníčku cukru
1 badyan
1 skořice (celá)
1/2 hrníčku medu
3 hrníčky brusinek

nejprve je třeba omýt, oloupat a zbavit jadřinců hrušky, které následně nakrájime na kostičky. Dále si naloupeme asi jeden a půl čajové lžičky pomerančové kůry. Z pomeranče vymačkáme šťávu do hrníčku a dolijeme vodou, abychom měli půl hrníčku tekutiny. V hrnci nad vysokým plamenem zkombinujeme pomerančovou šťávu, kůru, cukr, badyán a skořici. Počkáme minutku až dvě, dokud se nám cukr nerozpustí. Poté přimícháme med a hrušky a přivedeme k varu. Následně snížíme plamen na střední a tři, čtyři minuty mícháme. Pak přidáme brusinky a občasně promícháváme 6-8 minut, dokud nám brusinky nezměknou. Poté odstavíme a necháme vychladnout. Omáčka se dá podávat teplá i studená.

No comments:

Post a Comment