1 kg mrkve, nakrájené nahrubo
3 polévkové lžíce másla
1 a půl hrníčku nakrájené cibule
6 velkých a čerstvých snítek tymiánu
5 badyánů, popřípadě další na ozdobu
2 menší bobkové listy
1 velký stroužek česneku, nebo 2 malé, nasekaný na drobno
4 hrníčky kuřecího vývaru, ne moc osoleného
sůl
pepř
Ve velkém hrnci rozpusťte máslo na vyšším plameni. Přidejte cibuli, tymián, tři badyány, bobkové listy, česnek a povařte cca 5 minut. Přidejte mrkev a vývar a přiveďte k varu. Přiklopte, snižte plamen a nechte vařit půl hodiny, dokud nebude mrkev krásně měkká. Z polévky odeberte badyán, tymián a bobkové listy. Zbytek rozmixujte na jemné pyré. Osolte a opepřete. Umelte zvývající dva badyány na jemno. Naběračkou rozlijte polévku do misek, posypte čerstvě umletým badyánem. Do prostřed misky můžete dát ještě celý badyán na ozdobu.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment