1 litr zeleninového vývaru
300 g očištěné dýně
1 cibule
2 lžíce olivového oleje
300 g rýže arborio
200 ml bílého vína
60 g másla
sůl
pepř
12 lístků šalvěje
2 lžíce oleje
100 g strouhaného parmazánu
Zeleninový vývar zahřejte k varu. Dýni pokrájejte na malé kousky. Cibuli oloupejte a nakrájejte na kostičky.Na rozpáleném oleji orestujte v hrnci cibuli, přisypte rýži a společně restujte asi 2–3 minuty. Přilijte bílé víno a míchejte, dokud se neodpaří a nevsákne do rýže.Postupně přilijte třetinu vývaru, za stálého míchání ho nechte vsáknout. Přisypte nakrájenou dýni, přilévejte vývar, dokud není rýže měkká a rizoto krémové.Do hotového rizota přimíchejte máslo, dochuťte solí a pepřem.V malé pánvičce zahřejte olej a osmažte v něm rychle šalvějové lístky. Křupavé budou za pár sekund. Jednotlivé porce rizota posypte strouhaným parmazánem a ozdobte šalvějí.
Sunday, November 7, 2010
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment