Sunday, November 7, 2010

Opečený květák s citronem a parmezánem

2 až tři malé květáky, popřípadě půlka velkého květáku
2 polévkové lžíce olivového oleje
mořská sůl
1 stroužek česneku, pokrájený na malé kousky
1 menší hrst pažitky posekané nadrobno
kůra z jednoho citronu
parmezán na posyp

Květák omyjte, rozeberte na růžičky a nakrájejte na 2 až 3 centimetry velké kousky. Je potřeba, aby byly přibližně stejně velké, aby se vám květák dodělal ve stejnou dobu. Na středním plameni rozehřejte olej a sůl. Až bude olej horký, přidejte květák a důkladně promíchejte. Až vám květák začne zespoda hnědnout, otočte jej. Pokračujte dokud vám květák nezezlátne, což trvá cca 6 minut. V poslední půl minutě přidejte pokrájený česnek. Sundejte z plamene a přidejte pažitku, citronovou kůru, posypte parmezánem a můžete podávat.

No comments:

Post a Comment