Monday, August 13, 2012

Angreštové čatní

600 g angreštu
2 cibule, pokrájené
1 stroužek česneku, pokrájený najemno
pů lžičky mleté hořčice
2 lžíce kuliček zeleného pepře
1 lžička citronové šťávy
300 ml bílého vinného octa
175 g rozinek
175 g hnědého cukru
sůl

Do hrnce dejte angrešt, cibuli, česnek, hořčici, citronovou šťávu a vše zalijte 200 ml octa. Přidejte pepř a vše přiveďte k varu. Poté snižte plamen a zlehka povařte 10 minut za občasného míchání dokud vám směs nezhoustne. Přidejte rozinky, cukr, špetku soli a zbytek octa. Nad nízkým plamenem míchejte tak dlouho, dokud se vám cukr nerozpustí. Dále vše nechte bublat další půl hodinu za častého míchání, dokud směs nebude mít sirupovou konzistenci a nebude hustá. Následně sundejte z plotny, nechte vychladnout, přelijte do sklenice a skladujte v lednici, kde vám čatní vydrží až měsíc. Můžete jej také zavařit, poté na uskladnění stačí spíž, nebo jiné tmavé a chladné místo.

No comments:

Post a Comment