Monday, August 13, 2012

Estragonová zálivka

půl hrníčku dijonské hořčice
2 lžíce čerstvého nebo 1 lžíce sušeného estragonu
2 lžíce bílého vinného octa
čtvrt hrníčku jemného olivového oleje
půl lžičky mořské hrubozrné soli
půl lžičky čerstvě namletého pepře

Do misky dejte hořčici a estragon a cca půl minuty mixujte mixérem, dokud se obě ingredience dobře nespojí. Přidejte ocet a opět chvilku mixujte, aby se promíchal s hořčicí a estragonem. Mixér mějte zapnutý na malé otáčky a u toho opatrně přilévejte olej. Mixujte další půl minuty až minutu, dokud zálivka nezhousnte. Osolte, opepřejte a mixujte dalších pár vteřin. Tato klasická zálivka se hodí do salátů s libovolným lupením, ať už se jedná o ledový salát nebo třebo rukolu.

No comments:

Post a Comment