3 středně velké cukety, pokrájené na kolečka
1 lžíce olivového oleje
1 hrst rozinek sultánek
1 hrst piniových oříšků
1 velký stroužek česneku, najemno
šťáva z půlky citronu
mořská sůl
černý pepř
Na pánvi rozehřejte olej a přidejte cuketu. Opékejte nad středním plamenem 5 až 6 minut, občas zeleninu prohoďte. Až bude cuketa začínat průhlednět a lehce hnědnout, přidejte rozinky, oříšky a česnek. Důkladně promíchejte a vařte další 2 až 3 minutky. Až začnou hnědnout piniové oříšky, přidejte citron, osolte a opepřete. Snižte plamen a povařte ještě minutu, aby se vám mohly chutě zkombinovat. Když necháte cuketovou směs po dokončení odležet v lednici, chutě se propojí ještě lépe. Pokrm je dobrý zatepla i zastudena. Jedná se o přílohu, stačí smíchat s těstovinami nebo rýží pro hlavní chod.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment