450 g červeného hroznového vína, ideálně bez pecek
1 hrníček bílého vinného octa
1 hrníček cukru
1 a půl lžičky hořčičných semínek
1 lžička celého černého pepře
1 celá skořice
čtvrt lžičky soli
hroznové víno omyjte a otřete. Opatrně odtrhněte stopku a na této straně seřízněte nožem tak, aby byl vidět kousek vnitřku každé bobule. Poté ovoce naskládejte do skleněné nádoby. Do pánve dejte všechny ostatní ingredience a nad středním plamenem přiveďte k varu. Následně sundejte pánev z plotny a nechte úplně vychladnout, než obsah pánve nalijete na hroznové víno. Nádobu poté uzavřete a dejte do lednice odstát alespoň přes noc. Podávejte studené, například k sýrům.
Saturday, August 4, 2012
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment