Sunday, August 5, 2012

Fenyklový salát s olivami a mátou

1 a půl hrníčku pokrájeného fenyklu (asi 1 středně velký kus)
1/3 hrníčku kvalitních zelených oliv bez pecky
1/4 hrníčku pokrájené červené cibule
1 lžíce pokrájených kapar
2 lžíce posekané čerstvé máty
3 lžíce olivového oleje
2 lžíce červeného vinného octa
pepř
mořská sůl

V míse smíchejte fenykl, olivy, kapary a cibuli. Přidejte necelou lžičku soli a necelou lžičku pepře. Promíchejte a nechte 10 minut odstát. Poté přilijte olej, ocet, přisypte mátu a v případě potřeby ješte dosolte a opepřete. Tento salát je zamýšlen jako příloha k rybám, ale jistě pro něj najdete i jiné využití.

No comments:

Post a Comment