Sunday, August 5, 2012

Domácí pampeliškové těstoviny

2 hrníčky pampeliškových listů
2 vejce
1 a půl hrníčku polohrubé mouky
sůl

Do mixéru dejte pampelišky s vejci a rozmixujte. Přendejte do mísy, vsypte trochu soli a promíchejte. Poté postupně přidávejte mouku. Těsto dejte na vál posypaný moukou a 5 minut poctivě hněťte. Válečkem těsto rozválejte a nechte hodinu nepřikryté odpočinout. Po uplynutí této doby jej nakrájete na nudle. Přiveďte k varu lehce osolenou vodu. Těstoviny pak vařte asi 2 minuty, čerstvé těstoviny nepotřebují mnoho času. Podle toho, jakou k nim chcete vyrobit omáčku můžete přelít trochu vody ve které se těstoviny vařily do hrníčku a použit ji pro ředění omáčky například smetanového typu.

No comments:

Post a Comment