Saturday, August 4, 2012

Hruškovo-pastiňáková polévka

2 vělké hrušky, oloupané, zbavené prostředku a pokrájené
2 velké pastiňáky, oloupané, pokrájené
2 lžíce olivového oleje
1 pórek, nakrájená bílá a světle zelená část
1 litr zeleninového vývaru
pepř
mořská sůl

Nad nízkým plamenem rozehřejte olej. Přidejte hrušky pórek i pastiňák a za častého míchání vařte 15 minut tak, aby vám vše měklo ale nezačalo hnědnout. Poté přilijte vývar a přiveďte k varu. Následně plamen snižte a povařte další čtvrt hodinu. Polévku pak nechte chvilku odstát a trochu zchladit, pak je potřeba ji rozmixovat, osolit a opepřit. Podávejte polévku teplou. Co nesníte můžete bez problému zamrazit a využít později.

No comments:

Post a Comment