400 g rýže vhodné na rizoto
150 g jahod
100 ml růžového vína
900 ml zeleninového vývaru
40 ml olivového oleje
1 oříšek másla
1 lžíce cukru
50 g strouhaného parmezánu
sůl
Ve velkém hrnci lehce opečte rýži v půlce olivového oleje (přidejte víc pokud je třeba). Přilijte horký vývar a lehce promíchejte. Přiklopte pokličkou a vařte čtvrt hodiny nad nízkým plamenem. V pánvičce smíchejte cukr, víno a plátky jahod. Vařte 8 minut nad středním plamenem a opatrně míchejte tak, aby se vám jahody neporušily. Až se rýže uvaří, přidejte obsah pánvičky, přimíchejte máslo a sýr. Podávejte s plátky jahod, můžete přidat i balzamikový ocet
Tuesday, July 31, 2012
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment