Tuesday, July 31, 2012

Borůvkový gin

2 hrníčky ginu
2 hrníčky mražených borůvek
čtvrt hrníčku cukru
kůra z jednoho citronu
2 hřebíčky
kousek celé skořice

Borůvky dejte do pánvičky a lehce podrťte. Zvolna povařte nad nízkým plamenem po dobu pěti minut. Poté sundejte pánev z plotny a počkejte až ovoce úplně vychladne. Následně dejte všechny ingredience do lahve, pořádně protřepejte a dejte uležet na alespoň 4 týdny. Nezapomeňte občas protřepat. Čím déle necháte gin odstát, tím lepší bude. Až usoudíte, že je uleželý dost a chutě se dobře spojily, tak jej přefiltrujte, vyhoďte všechny tuhé části a přelijte do nádoby ve které jej chcete uchovávat.

No comments:

Post a Comment