Friday, July 13, 2012

Pórkovo-špenátové pyré s bazalkou

4 pórky
půl hrníčku špenátu
1/3 hrníčku čerstvé bazalky
1 lžíce olivového oleje
půl hrníčku kuřecího vývaru
sůl
pepř

Předehřejte troubu na 200. Pórky omyjte, odkrojte nejzelenější část a zbytek přeřízněte podélně napůl. Rozložte je do pečící mísy spolu s olivovým olejem. Osolte a opepřete.Pečte cca půl hodiny nebo dokud nebudou pórky měkké. V průběhu pečení přidávejte vývar podle potřeby tak, aby pórky byly vždy navlhčené. Než se vám zelenina dopeče, na pánvi osmahněte po dobu minutky až dvou bazalku a špenát. Pórky, bazalku a špenát následně rozmixujte v mixéru. Přilijte trochu vývaru pokud chcete mít více vodovou kaši. Přidat můžete i trochu olivového oleje.

No comments:

Post a Comment