Tuesday, July 17, 2012

Grapefruitový sorbet s mátou

půl hrníčku cukru
půl hrníčku vody
půl hrníčku mátových listů i se stonky
půl hrníčku čerstvě vymačkané grapefruitové šťávy
mátové lístky na ozdobu

Do pánvičky dejte cukr, vodu, mátu a přiveďte k varu. Poté snižte plamen a povařte pět minut, pánev sejměte z plotny a nechte vychladnout. Spolu s grapefruitovou šťávou dejte do mixéru a rozmixujte. Přefiltrujte, vyjměte mátu a sorbet dejte ve vaničce do mrazáku a nechte zmrznout dotuha. Poté sorbet vyjměte, znovu rozmixujte, vraťte do vaničky a dejte znovu zmrznout. Občas se podívejte, jestli se vám na povrchu neutváří moc velké krystalky. Pokud ano, rozdělte je pomocí vidličky. Ozdobte čerstvou mátou a podávejte. Pokud nemáte čerstvou mátu nebo chcete výraznější mátovou chuť použijte mátový extrakt, buďte velmi opatrní s množstvím, stačí pár kapek.

No comments:

Post a Comment