Thursday, July 5, 2012

Heřmánkový sorbet

čtvrt hrníčku sušeného heřmánku
4 hrníčky vody
1 hrníček surového cukru
2 lžíce medu
1 lžíce citronové šťávy

V hrnci přiveďte vodu k varu, poté sejměte z plotny. Přidejte všechny ingredience kromě citronové šťávy. Nechte vše louhovat za občasného promíchání, dokud směs nedosáhne pokojové teploty. Přefiltrujte a vyjměte květy. Přidejte citronovou šťávu, promíchejte a nechte hodinu vychladit v lednici. Dále můžete pokračovat ve zmrzlinovači. Pokud jej nemáte, přendejte sorbet do vaničky a dejte jej do mrazáku. Občas mrazák otevřete, sorbet promíchejte, nebo narušte alespoň jeho povrch, aby se vám neutvářely příliš velké krystalky.

No comments:

Post a Comment